Xylotoon
Fijn timmerwerk, meubels; klavecimbelreparatie
en -onderhoud, Indiase instrumenten
Klavecimbels
Indiase instrumenten
Timmerwerk
Contact
MARTIN SPAINK
Links
Klavecimbels
Al vroeg werd ik aangetrokken tot muziek en snaarinstrumenten. Ik bespeelde verschillende instrumenten: gitaar, viool, barokviool, barokcello, viola da gamba, sarangi en klavecimbel . Maar in plaats van te oefenen op mijn strijktechniek maakte ik een nieuw en beter zadeltje voor de viool, een nieuwe stapel, enzovoort. Steeds leerde ik meer van het bouwen, repareren, aanpassen, zelfs verbeteren van de instrumenten die ik onderhanden had. Intoneren en stemmen - de liefde voor de klank. Geleidelijk aan realiseerde ik me dat mijn talent niet zozeer lag in het bespelen maar veeleer in het repareren van de instrumenten. Als musicus was ik vooral actief in Middeleeuwse en Indiase zang. In het contact met vele Indiase musici heeft mijn waarneming van klankkwaliteit, resonantie en intonatie zich verder ontwikkeld. Sinds 2007 werk ik tevens als assistent bij de gerenommeerde klavecimbelbouwer Joel Katzman, die zijn kennis en ervaring royaal met mij deelt. Na vele positieve ervaringen besloot ik mij actief toe te leggen op klavecimbelreparatie en -regulatie. Immers, hoeveel instrumenten zijn er niet die een opknapbeurt of een opwaardering kunnen gebruiken?!
Ik ben beschikbaar voor alle mogelijke reparaties, voor afregeling, herbesnaring, alsmede het installeren en intoneren van plectra in Delrin of veren.

Timmerwerk
Al meer dan dertig jaar beoefen ik het vak van houtbewerker. Ooit begonnen met eenvoudige projecten, werd ik al snel gevraagd om verschillende klussen voor vrienden uit te voeren. Geleidelijk aan volgden opdrachten om een mooie hardhouten tafel te maken, verschillende soorten kasten, parket leggen, het maken van prototypes voor ontwerpers, werk aan boten en hun interieur, en het maken van nieuwe interieurs in chique appartementen aan de Amsterdamse grachtengordel. Kenmerkend voor mijn werk is precisie en een hoge afwerkingsgraad. De nodige creativiteit gepaard met communicatieve vaardigheden staan garant voor een functioneel en esthethisch verantwoord resultaat.
U kunt voor alle mogelijke timmerwerkzaamheden, ook voor ongebruikelijke of buitenissige interieuraanpassingen, (inbouw)meubels, (parket)vloeren, en dergelijke, contact met mij opnemen.
Over Martin Spaink